BEWONERSAVOND OP 23 FEBRUARI 2023

Bewonersavond georganiseerd door Bewoners Commissie Hoofddorp-centrum op 23 februari 2023 was een succes.

In de Doopsgezinde kerk gelegen aan de Hoofdweg/ hoek Ter Veenlaan vond de avondplaats die begon om 19.30 en eindigde ca 22.30.

Meer dan 90 personen hadden zich voor de avond ingeschreven; door persoonlijke omstandigheden konden diverse gaste echter toch niet aanwezig zijn zodat de goed geoutilleerde mooie kerkzaal gevuld was met zo’n 80 genodigden.

Onder de genodigden bevonden zich naast huurders/bewoners van woningen in Hoofddorp-centrum in de Verzetsheldenwijk, complex Lugano (Raadhuisplein/Burg. van Stamplein), Complex Toronto/Milaan (Burg. van Stamplein en o.a. de Tuinweg) , vertegenwoordigers van de VHH (Vereniging van huurders in de Haarlemmermeer), Wethouder Jurgen Nobel, het Gebiedsmanagement van Hoofddorp-centrum en de voorzitter van de Wijkraad.

De catering werd verzorgd door Restaurant Het Fort uit Vijfhuizen en was zoals verwacht perfect.

Het entertainment werd verzorgd door zanger/ entertainer Kelsey Verbrugge die op uitstekende wijze  liet horen dat het zingen in zijn genen zit (familie van  Willy, Willeke en Tony Alberti). Jammer was dat het geluid voor veel aanwezigen wat te hard stond tijdens het optreden.

De gebiedsmanager Hoofddorp-centrum van de Gemeente Haarlemmermeer  gaf een presentatie over de ontwikkelingen en stand van zaken m.b.t. Hoofddorp-centrum. Het verhaal was helaas wat te complex voor veel aanwezigen. Na de presentatie was ruimte voor vragen die zowel door gebiedsmanager David Michel als wethouder Nobel werden beantwoord.

Meer informatie gewenst over de ontwikkelingen in Hoofddorp-centrum?  Bezoek de informatiemarkt in C (v/h het Cultuurcentrum)  op zaterdag 11 maart van 11.00 tot 15.00 uur.  U vindt ook veel informatie via de website Informeer Online van de Gemeente of de website van de gemeente zelf.

Voorzitter Lex Kleinhout van de Bewoners Commissie presenteerde de avond en gaf een impressie van verleden, heden en toekomst van Winkelcentrum Vier Meren.  Ondanks aandringen van de BC werd de Bewoners Commissie niet tijdig geïnformeerd door Wereldhave over de stand van zaken en de planning voor maart en april van de aannemers. Inmiddels is de nieuwsbrief van 24 februari van Wereldhave ontvangen en te lezen via deze website.

De voorzitter benadrukte dat alle huurders van een woning via MVGM automatisch en gratis lid zijn van de Bewoners Commissie.

Bewoners van Hoofddorp-centrum die geen huurder of bewoner zijn van een woning of complex dat verhuurd wordt in Hoofddorp-centrum via de MVGM kunnen zich ook aanmelden als lid en betalen een contributie van €.12,–  per jaar.

Al met al kijkt de Bewoners Commissie terug op een succesvolle bewonersavond.

Foto’s van de Bewonersavond: