Portale: wonen in hartje Hoofddorp-centrum

Impressie appartementencomplex Portale

Wonen in hartje Hoofddorp-Centrum. Dat kan binnenkort op de hoek Hoofdweg / Burgemeester Van Stamplein. In het nieuwe appartementencomplex Portale komen 63 huurwoningen van negentig vierkante meter.

Al ruim tien jaar wordt gewerkt aan plannen voor woningbouw op dit terrein. Eerdere plannen, waaronder die voor luxe appartementen, gingen vanwege de verslechterde woningmarkt niet door. Sinds de Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH) en ontwikkelaar Portale 1 in 2013 de handen ineen sloegen, is gewerkt aan een ontwerp dat meer is gericht op senioren, hoewel de appartementen zeker ook geschikt zijn voor jonge mensen. De locatie is met winkels, horeca en het busstation in de buurt aantrekkelijk voor allebei. Omdat Portale ook dicht bij verzorgingshuis Horizon ligt, wordt PCSOH de voorkeursleverancier van zorg, service en toekomstige (oudere) huurders.

De woningen hebben een huur tussen sociaal en vrije sector (het zogenoemde ‘derde segment’), met een prijs tussen de huurtoeslaggrens en 125 procent van deze grens. In deze midden categorie komen niet veel nieuwbouwwoningen beschikbaar. In mei 2015 is de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de 63 woningen. Begin 2016 begint de bouw en medio 2017 worden de woningen opgeleverd. Mensen die in de buurt wonen, ontvangen over de bouw en mogelijke overlast informatie van bouwbedrijf IBB Kondor (071 305 05 00). Wie interesse heeft in de huur van een woning, kan contact opnemen met Altera Vastgoed NV, eigenaar en verhuurder van de appartementen.

De woningen worden verhuurd door Altera Vastgoed NV uit Amstelveen.

Telefoon: 020-5452050.

De huurprijzen zijn vanaf €.795,– exclusief servicekosten.

De huur is echter inclusief een afgesloten fietsenstalling en parkeerplaats.

U kunt zich hier inschrijven voor een huurwoning in het complex Portale.